На благу вість архангела про втілення Сина Божого людство чекало довгі тисячоліття, і з нею сповнилася Божа обітниця послати Спасителя. Саме цей день є Благою Вісткою для всіх людей: кожному з нас дарована можливість спастися.

Про це написав Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній, вітаючи всіх зі світлим і радісним святом Благовіщення Пресвятої Богородиці.

“Значення Благовіщення як моменту Боговтілення – надзвичайно велике, воно стає відправною точкою для всіх інших євангельських подій: Різдва Христового, Богоявлення, хресної смерті та триденного Воскресіння і Вознесіння з плоттю на Небеса. З плодів Благовіщення ми отримуємо силу не впадати у відчай, не боятися смерті, бо вона тимчасова і вже Господом переможена.

Блага Вість – це вість про перемогу над злом. І ця вість дає нам сили далі жити, боротися, опиратися злу. Добрі, благі вісті нашому народу зараз так потрібні! Свято Благовіщення дає нам правдиву надію, що ми їх обов’язково дочекаємося. Ми звертаємось у молитвах до Господа і Його Пречистої Матері з проханнями допомогти нам пройти цей шлях страждань і вийти з нього переможцями.

Нехай Пресвята Богородиця покриває нас від усякого зла Своїм чесним омофором!” – зазначив Предстоятель ПЦУ.

Comments are closed.