Митрополит Вінницький і Барський Симеон освятив літній храм у жіночому монастирі на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці у Вінниці та очолив Літургію.

Про це йдеться на сайті ПЦУ.

Йому співслужили клірики Спасо-Преображенського кафедрального собору архімандрит Софроній (Чуприна), протоієрей Димитрій Пилинь та протодиякон Владислав Демченко.

Перед початком Літургії митрополит Симеон прочитав молитви на освячення храму, який назвали на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці. Під час Літургії були піднесені молитви за Україну і українських воїнів, які боронять Батьківщину. Особливі молитовні прохання були проголошені за фундаторів храму, благодійників та будівничих, чиїми стараннями у короткий час була зведена церковна будівля. Після закінчення Літургії відбувся хресний хід навколо храму та відправлений подячний молебень.

Митрополит Симеон привітав зі святом ігуменю Єлікониду (Воєводу), сестер і парафіян обителі. «З волі Божої, з благословення Божої Матері, трудами матінки ігумені та благодійників і парафіян, у Благовіщенському монастирі з’явився новий храм. Нехай же він завжди буде наповнений людьми і нехай молитви цих людей будуть почуті Богом і Пресвятою Богородицею, на честь Якої він освячений», – побажав архіпастир.

У вітальному слові митрополит Симеон відзначив не лише тих, хто під керівництвом матінки ігумені потрудився для будівництва храму, а й висловив вдячність архімандриту Софронію, який з самого початку духовно опікувався обителлю і надавав пастирську підтримку сестрам та парафіянам. Насамкінець архієрей відзначив єпархіальними нагородами благодійників монастиря, а ігумені Єлікониді передав Євангеліє для використання під час богослужінь у новому храмі.

Comments are closed.