У селі Мишів Іваничівської громади на Волині більшість громади виступила проти будівництва храму УПЦ МП.

Про будівництво московської церкви повідомив воїн 14-ої бригади, колишній очільник Іваничівської райради, а нині депутат Володимирської райради Віктор Вілентко на своїй сторінці у Facebook. А також підтвердив місцевий мешканець Володимир Матвіюк в коментарі під цим дописом, пише Буг.

Володимир повідомив, що 26 березня жителі Мишева прогнали від будинку, у якому відбуваються служби УПЦ МП, трактора. Адже більшість жителів села, мовляв, проти цього будівництва і не дадуть йому навіть розпочатись.

Володимир Матвіюк переконаний, що будівництво цього храму – незаконне. Ба більше, там навіть “пахне” криміналом. Бо ж архітектурно-будівельних дозволів в прихильників московського патріархату на будівництво церкви немає і бути не може. До того ж, за його словами, в житловій зоні ніхто не міг дати дозволу на будівництво культової споруди. Та й перспективного плану розвитку села також, мовляв, немає.

“Мишівці рвуться в гості до голови. Там вже готовий кримінал. Архітектурно-будівельних дозволів немає і бути не може. В житловій зоні ніхто не міг дати дозволу на будівництво культової споруди. По-друге, перспективного плану розвитку села також немає. І найцікавіше: як вона буде пояснювати свої дії дружинам і матерям військових, які зараз на фронті? Це не депутатів і службовців пресувати”, – зазначив активіст.

Нагадаємо, перехід мишівської громади до ПЦУ був тривалим і скандальним. Під час зборів 10 лютого 2019 року жителі підтримали рішення про перехід з Московського патріархату у Православну Церкву України. Проте у червні 2019 року громада УПЦ МП подала до суду на скасування рішення про передачу церкви до ПЦУ, повісила замки на двері храму.

Та все ж парафіяни Православної Церкви України вибороли храм. І 1 березня 2020 року тут відбулося перше архієрейське Богослужіння громади у юрисдикції Православної Церкви України.

Comments are closed.