Вселенський Патріарх Варфоломій у своїй проповіді звернувся з найщирішими побажаннями до всіх християн, які святкували Великдень 31 березня, і висловив сподівання, що невдовзі всі конфесії святкуватимуть Пасху в один день.

Про це повідомляє orthodoxtimes.com. 

«Благаємо Господа Слави, щоб наступне святкування Великодня наступного року було не просто випадковим, а радше початком єдиної дати його святкування як східним, так і західним християнством.

Це прагнення є особливо значущим у світлі майбутнього 1700-річчя у 2025 році, що знаменує скликання Першого Вселенського собору в Нікеї. Серед ключових обговорень було питання про встановлення єдиних часових рамок святкування Великодня. Ми налаштовані оптимістично, оскільки є добра воля та бажання з обох сторін. Бо справді, скандально святкувати окремо унікальну подію єдиного Воскресіння Єдиного Господа!» – наголосив Патріарх.

Як відомо, всі християни відзначатимуть Великдень в один день навесні 2025 року. Саме того року святкуватимуть 1700-ліття Нікейського собору, який встановив правило обчислення Великодня. Якщо вдасться порозумітись та залагодити розбіжності підрахунку Пасхалії, то після 2025 року більшість українців відзначатиме не тільки Різдво, а й Великдень разом з усім західним світом.

Comments are closed.