Залежність митрополії МП в Україні від Гундяєва і РПЦ – одна з ключових ланок в реалізації плану «священної війни» на знищення України, яку Москва активно і цілеспрямовано веде вже понад півтора десятиліття.

Таку думку висловив речник ПЦУ митрополит Євстратій (Зоря) на своїй сторінці в Facebook.

Він вважає очевидним, що доктрина “священної війни за русскій мір” з’явилася не кілька тижнів тому і для її втілення Московському Патріархату в Україні відведено ключову роль.

“Поставмо собі, а особливо іншим – тим, хто вперто захищає МПвУ від «гонінь» – прості питання:

• доктрина «священної війни за русскій мір» зʼявилася лише кілька тижнів тому, коли її схвалив так званий «всємірний русскій народний сабор» під головуванням патріарха МП Гундяєва? Чи все ж вона зʼявилася і стала втілюватися ЗНАЧНО раніше?

• митрополії МП під очоленням Онуфрія Березовського, як вертикальній жорстко інтегрованій в РПЦ структурі, в планах втілення цієї доктрини в життя Москва відвела якусь роль? Невже простого спостерігача, «незалежного і самостійного в управлінні»? Чи одного з ключових елементів?

• чи вже забули, з якими ідеями Гундяєв по кілька разів на рік приїздив до України з 2009-го по 2013-й? Просто «памаліцца»?” – зазначає митрополит ПЦУ.

Він ставить риторичне питання: “Невже не очевидно, що залежність митрополії МП в Україні від Гундяєва і РПЦ – одна з ключових ланок в реалізації плану «священної війни» на знищення України, яку Москва активно і цілеспрямовано веде вже понад півтора десятиліття?”

Як повідомляла РП, в РПЦ заявили, що “спеціальна військова операція є новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу проти злочинного київського режиму і колективного Заходу, що стоїть за ним, що ведеться на землях Південно-Західної Русі з 2014 року”.

Про це йдеться у “наказі XXV Всесвітнього російського народного собору «Сьогодення та майбутнє русского міра» соборного з’їзду”, який відбувся 27 березня 2024 року в залі храму Христа Спасителя в Москві під головуванням голови ВРНС Патріарха Московського Кирила.

Comments are closed.