В Одеському гарнізоні освятили новозбудовану каплицю ПЦУ.

Про це повідомляє Служба військового капеланства ЗСУ.

Дату відкриття обрали не випадково – храм-капличка вперше відчинила свої двері у день ушанування благовірного гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного, чиє ім’я носитиме.

Чин освячення звершив архієпископ Одеський та Балтський ПЦУ Афанасій разом з капеланом Одеського гарнізону отцем Василем Веризубом, капеланами частини, ДПСУ та ВМС ЗС України.

У фундамент каплиці заклали лист-грамоту підписану архієпископом Афанасієм та командувачем військ оперативного командування «Південь» генерал-майором Андрієм Ковальчуком. Архієпископ нагородив командувача орденом святого великомученика Юрія Переможця та подарував ікону благовірного гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного.

“Створення і відкриття цієї каплиці зараз, під час війни, є ознакою високої духовності і мудрості нашого народу. Адже весь світ бачить, як одні, маючи силу й ресурси, нищать і руйнують, а інші – навіть в найскрутніших обставинах, але маючи волю й звитягу, будують і зміцнюють дух, віру й силу добра. І саме тому Перемога за нами, бо на нашому боці сила, велика сила вільного народу, сила добра!

А святе й священне місце для кожного воїна, що боронить Батьківщину, не шкодуючи власного життя, докладаючи й душу, і тіло до ратної справи, покликано бути храмом відновлення, натхнення, щирої молитви і надбання відродження із втоми бойових подій. Нехай цей храм стане місцем лікування людських душ, оберегом для усіх захисників України, допоможе їм в лиху годину знайти вірне рішення та повернутися додому цілими та неушкодженими”, — наголосив командувач.

Comments are closed.