Руйнування будівель, поранені та постраждалі, обірвані життя – все це диявольські плоди тієї війни, яку російські релігійні лідери назвали «священною».

Про це написав у соцмережах Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній після атаки росіян на Чернігів.

“Харків, Сумщина, Донбас, Одеса, Львівщина, Київщина… І сьогодні ранком – Чернігів. Руйнування будівель, поранені та постраждалі. І обірвані життя – мирних мешканців, рятувальників, захисників. Все це – диявольські плоди тієї війни, яку російські релігійні лідери назвали «священною».

Якщо плоди цієї війни – очевидне суцільне зло, то кого і що російські церковники на чолі з Гундяєвим вважають своєю «святинею»? Відповідь на це – слова Христа: «Ваш батько є диявол; і ви хочете виконувати похоті батька вашого. Він людиновбивцею був споконвіку і не стоїть в істині, бо істини немає в ньому. Коли він говорить неправду, від себе говорить, бо він неправдомовець і батько неправди» (Іоана 8:44).

Зло має бути засуджене і зупинене, диявольська ідеологія «русского міра» має бути усім світом поставлена там, де історія тримає злочинні, антигуманні, сатанинські вчення, такі як нацизм, більшовизм та інші.

А вільний світ, який тримає у своїх руках потужний меч сучасної зброї – має обовʼязок стати на захист добра проти агресії зла. Постати невідкладно. Бо хто не протистоїть злу – той стає його співучасником. Тим політикам і лідерам, хто зволікає із наданням допомоги Україні, хто шукає для свого страху перед кремлівською тиранією будь-які виправдання – самим немає виправдання.

Кров загиблих сьогодні – на російських злочинцях, але не лише на них. Ті, хто може дати захист, але не дає його, нехай теж памʼятають, що і вони дадуть відповідь перед Богом. Бо коли Христос осуджує до вічної кари тих, хто не дав їжі голодному і одягу нагому, хоча міг зробити це (Матфея 25:41-43), то як осудить тих, хто міг захистити життя – але не зробив цього?

Постраждалим – одужання, загиблим – вічний спокій, злочинцям – відплата немилосердна нехай буде від Бога і людей. А нерішучим – напоумлення та сміливості не чекати осторонь і вже зараз стати на захист правди”, – написав Предстоятель ПЦУ.

Comments are closed.