Намісника Святогірської лаври, митрополита УПЦ МП Арсенія, який поширив інформацію про розташування Сил оборони України, взято під варту.

Про це повідомляють у Донецькій обласній прокуратурі.

За клопотанням прокурорів Донецької обласної прокуратури уродженцю Республіки Карелія рф, який обґрунтовано підозрюється у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних сил України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

У вересні 2023 року настоятель Святогірської Свято-Успенської лаври УПЦ МП поширював інформацію воєнного характеру. Зокрема, під час своєї проповіді він розповів вірянам про місця розташування блокпостів, а також підрозділів ЗСУ, СБУ, НПУ й Сил оборони України на території Святогірської МГ.

Як повідомляла РП, Служба безпеки задокументувала підривну діяльність з боку настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП митрополита Арсенія. За даними слідства, клірик «здав» окупантам розташування блокпостів Сил оборони у Краматорському районі на Донеччині, повідомляють в СБУ.

Митрополит УПЦ МП Арсеній, якому 24 квітня повідомили про підозру в злочині, потрапив у поле зору спецслужб ще 2014 року – коли під час війни на сході України лавру запідозрили в сприянні терористам т.зв “ДНР”.

Comments are closed.