Патріарх Московський Кирило направив послання Предстоятелям Помісних Православних Церков, а також звернувся до представників міжнародних організацій, в якому обурюється “антирелігійним терором проти УПЦ МП”.

Про це повідомляє РІСУ з посиланням на пресслужбу РПЦ.

Кирила обурило те, що 24 квітня Служба безпеки України провела обшуки у Святогірській лаврі та висунула підозру митрополитові Святогірському Арсенію, який публічно розкрив інформацію про розташування українських збройних сил. Сам митрополит Арсеній був затриманий під час обшуку, а 25 квітня суд заарештував його на 60 днів без права внесення застави.

«Багатоденний арешт митрополита Арсенія за штучними, надуманими підставами є черговим з низки інших каральних заходів, спрямованих проти публічних спікерів Української Православної Церкви та її інформаційних ресурсів», – заявив Кирило і згадав також про те, що 13 березня цього року СБУ заявила про порушення кримінальної справи стосовно 14 співробітників релігійного інформаційного ресурсу «Союз православних журналістів», звинувативши їх у «державній зраді», «колабораціонізмі» та інших злочинах.

Кирило знову порушив питання про підготовку до прийняття в другому читанні законопроекту Кабінету міністрів України № 8371 «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій».

«Метою законопроекту є фактична заборона Української Православної Церкви, а також полегшення процесу вилучення її храмів та майна, чого не приховують у своїх публічних виступах самі законодавці», – заявив Кирило.

Він також заговорив про нібито «антирелігійний терор в Україні».

У зверненнях до керівників та представників міжнародних організацій Кирило попросив їх «звернути увагу на перелічені факти кричущого зневажання прав людини в Україні та докласти зусиль до захисту права на свободу віросповідання віруючих і громад Української Православної Церкви».

Послання Кирило направив главам Антіохійської, Єрусалимської, Грузинської, Сербської Румунської, Албанської, Польської, Чехословацької, Американської та Македонських Церков, а також Священному Синоду Болгарської Православної Церкви.

А також в структури ООН, ОБСЄ та Ради Європи.

Comments are closed.