30 квітня 2024 року суддя Печерського районного суду змінила запобіжний захід та ухвалила зняти електронний браслет з намісника Києво-Печерської лаври митрополита Вишгородського і Чорнобильського УПЦ МП Павла Лебедя.

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Усі інші зобов’язання залишаються в силі, крім носіння електронного браслета. Йдеться, зокрема, про здачу закордонного паспорта та явку на першу вимогу суду.

Браслет він носив рік та один місяць.

Як повідомляла РП, 7 серпня 2023 року намісника Києво-Печерської лаври, митрополита УПЦ МП Павла Лебедя звільнили з-під варти. За нього внесли 33 млн грн застави. В СБУ пояснили, що Павло Лебідь і далі зобов’язаний носити електронний браслет, не залишати житло без повідомлення про це слідчого, за першою вимогою прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді та утримуватися від спілкування з потерпілими та свідками.​​

Як повідомляла РП, митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю суд змінив запобіжний захід із цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою до 14 серпня 2023 року або заставу у розмірі понад 33 мільйони гривень.

Раніше слідчі Служби безпеки повідомили митрополиту про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:
▪️ ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань);
▪️ ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України).

 

Comments are closed.