На Сумщині за розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті судитимуть прихильницю УПЦ МП.

Про це повідомляє Данкор.онлайн.

Конотопська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 53-річної жительки Конотопського району, яка поширювала в соціальній мережі інформацію, спрямовану на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті.

За даними слідства, будучи прихильницею та прихожанкою Української православної церкви Московського Патріархату, жінка в соціальній мережі схвально реагувала та оприлюднювала дописи, які містять зневагу до Православної Церкви України.

Відповідно до висновку судової лінгвістичної експертизи, публікації підозрюваної спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті.

Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 1 ст. 161 (вчинення умисних дій, спрямованих на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті) КК України.

За скоєне їй загрожує штраф від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Конотопського районного відділу поліції ГУНП в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури, повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Comments are closed.