У Києві під час святкування Великодня 5 травня працівники Національної поліції України та муніципальної охорони Києва патрулюватимуть храми й Національний заповідник “Києво-Печерська лавра” з метою недопущення провокацій.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Київська міська військова адміністрація.

Біля церков чергуватимуть правоохоронці, які в разі повітряної тривоги допомагатимуть евакуації вірян та священнослужителів до найближчих укриттів.

Крім того, працюватимуть спеціальні тимчасові моніторингові центри, які оперативно відслідковуватимуть ситуацію в Києві задля запобігання правопорушень.

Комендантська година на Великдень діятиме без змін – з 00:00 до 05:00.

“Дорогі киян та гості міста, за можливості подивіться богослужіння онлайн – по ТБ або через YouTube чи Facebook. Якщо ж все ж таки вирішите піти до храму – дбайте про безпеку! Намагайтеся уникати великих скупчень людей. Не забувайте – в країні триває війна. У нашого ворога немає нічого святого”, – зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

Як повідомляв Укрінформ, Національна поліція очікує, що на Великдень до храмів по всій Україні прийдуть більш як 10 мільйонів вірян. Для забезпечення правопорядку будуть залучені понад 23 тисячі правоохоронців.

Comments are closed.