Парафіяни Бужанської церкви Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії ПЦУ на Лисянщині напередодні Великодня після п’ятьох років поневірянь змогли увійти до свого храму.

Про це пише Віче.

«Наша громада першою, ще у 2019 році, в Лисянському районі вийшла з підпорядкування Московського Патріархату та приєдналася до канонічної Православної церкви України, – розповів староста релігійної громади Олексій Багателя. – Тоді з священиком, який побажав служити у філії МП, залишалося лише шестеро вірян. Вони проводили службу в церкві, вважаючи її чи не своєю власністю, а нас і на поріг не пускали. Їм у цьому сприяв і колишній заступник голови Звенигородської районної адміністрації Олександр Дубовий, який пізніше втік за кордон. Але крок за кроком ми відвойовували свою церкву, пройшли через 26 судів різних рівнів. І ось, нарешті, днями Північний Апеляційний суд поставив остаточну крапку у цій спірній справі – церква законно належить громаді ПЦУ.

Від початку повномасштабного вторгнення до Православної Церкви України перейшли 38 церков Черкащини. Водночас ще залишаються московськими 168 храмів, в тому числі і Лисянський Свято-Михайлівський.

У лютому 2019 року віряни цього храму на загальних зборах переважною більшістю голосів ухвалили рішення про перехід до Православної Церкви України. У червні до Черкаської ОДА було подано Статут із змінами та доповненнями, а 25 вересня, після детального вивчення документів, голова Черкаської ОДА підписав рішення про перереєстрацію громади.

У жовтні 2019 року православна парафія в селі Бужанка Лисянського району Черкаської області отримала державну реєстрацію.

Як повідомляла РП, в селі Бужанка на Черкащині священник Московського Патріархату погрожує вірянам, які перейшли до ПЦУ

Comments are closed.