Президент Володимир Зеленський провів зустріч із Предстоятелями та духовенством Православної Церкви України й Української Греко-Католицької Церкви.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Фейсбуці.

Зеленський обговорив зі священнослужителями роботу капеланів у Силах оборони, інформаційну та просвітницьку роботу Церкви, а також участь українських релігійних лідерів у просуванні глобальних зусиль заради реалізації Формули миру і наближення справедливого миру для України.

«Головне – підтримка всіх наших людей, зміцнення наших воїнів і наближення української перемоги над злом російського вторгнення», – наголосив глава держави.

В Офісі Президента додали, що під час зустрічі із єпископатом ПЦУ й УГКЦ Зеленський привітав усіх із Великоднем і подякував за молитви та конкретні справи для підтримки українців.

«Щодня ми живемо, боремось, перемагаємо і втрачаємо. Тому хотів би вас привітати з днем, на який чекають українці і який містить дуже теплий момент. І таких моментів у житті, на жаль, не так багато. Великдень по-різному, але святкують на фронті, у містах, уздовж кордонів», – зазначив він.

Предстоятель ПЦУ Епіфаній зі свого боку підкреслив, що перемогти ворога можна лише в єдності, коли кожен працює на своєму місці та робить внесок у спільну справу.

«Ми хочемо, щоб в Україні запанував справедливий мир, але це можливо тільки тоді, коли ми здолаємо ворога. Ми, як церкви, не тільки молимося. Наш священний обовʼязок – це справді молитися, духовно підтримувати. Але ми займаємося ще й соціальним служінням», – наголосив митрополит.

Глава УГКЦ Святослав додав, що церкви підтримують військових з 2014 року – ще до ухвалення закону про капеланство. Як нагадав він, українську церкву історично нищили там, де російські колонізатори захоплювали землі.

На захоплених територіях УГКЦ нині офіційно ліквідована, її священники ув’язнені. «Відбуваються страшні переслідування, набагато гірші ніж в сталінські часи, бо інструменти контролю над людьми зараз значно ефективніші», – зауважив архієпископ.

Comments are closed.