У Ветлах на Волині на паркан приватного будинку, в якому ночував священник ПЦУ Роман Гула, настоятель парафії Святителя Миколая Чудотворця в с. Ветли Камінь-Каширського деканату, причепили гранату.

Про це інформує Волинська єпархія Православної Церкви України, пише ВолиньUA.

Православна громада цього села в червні 2022 р. вийшла з-під юрисдикції Московського Патріархату і возз’єднатися з Православною Церквою України. Цьому передували парафіяльні збори, на яких більшістю голосів віряни ухвалили таке рішення та звернулися до митрополита Луцького і Волинського Михаїла з відповідним проханням.

Проте, не всі місцеві жителі охоче погодилися на зміни. Прихильники МП продовжують активно пропагувати антиукраїнські наративи. Вдаються навіть до методів залякування: цього разу на паркан будинку, де перебував душпастир, підкинули гранату.

За його словами, жителі села впевнені, що такі дії – відповідь Московського Патріархату на перехід парафії до ПЦУ. Мовляв, адепти МП не можуть із цим змиритися та досі налаштовані агресивно.

«Вони хочуть нас налякати, дати зрозуміти, що не хочуть бачити тут української Церкви. На превеликий жаль, ці люди досі не розуміють, що в Україні війна та продовжують підтримувати ворога», – каже настоятель храму.

Мешканців домівки, на огорожу якої причепили гранату, евакуювали. За зовнішніми ознаками вона схожа на ручну осколкову гранату Ф-1, призначену для ураження живої сили противника в оборонному бою. На місці події працюють сапери.

Comments are closed.