Українська влада має нарешті ухвалити закон про заборону Московського Патріархату в Україні.

На цьому наголосив митрополит Сімферопольський і Кримський ПЦУ Климент на пресконференції у Києві, передає Укрінформ.

“Влада має долучитися до вирішення проблем етнічних українців у Криму. Вже 1,5 року розглядається законопроєкт у ВР щодо заборони Московського Патріархату в Україні. Сьогодні 83 відсотки громадян України вважають, що держава повинна втрутитися в цей процес. Ми чекаємо на прийняття цього закону”, – сказав митрополит.

Він додав, що влада також має виконати відповідну постанову уряду, якою передбачено передати приміщення у тимчасово окупованому Сімферополі для Православної Церкви України.

Митрополит Климент звернувся до силових структур України взяти до уваги той факт, що сьогодні на звільнених територіях України та на територіях, які знаходяться під загрозою захоплення, діє велика кількість церков Московського Патріархату. Священники, які були в окупації, надавали послуги загарбницькій “владі” та військовим РФ і це може загрожувати ЗСУ та тим, хто зараз там знаходиться, зазначив він.

Митрополит також звернувся з пропозицією до уряду щодо необхідності створити міжвідомчий дорадчо-консультаційний орган Кабінету міністрів з питань формування і реалізації державної політики щодо збереження та захисту прав та свобод української етнічної спільноти Криму.

Раніше Укрінформ повідомляв, що, за даними на кінець 2023 року, з 2014 року у Криму кількість релігійних громад скоротилася удвічі.

Comments are closed.