Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у День вшанування памʼяті жінок-мироносиць та в День вшанування жертв політичних репресій на Алеї слави у селі Стара Жадова на Буковині звершив Панахиду за спокій душ полеглих захисників Батьківщини, наших новітніх Героїв, а також – жертв політичних репресій.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

«Ми українці – незнищенні. Нас не знищили і ніколи в майбутньому не знищать, адже ми зберегли нашу українську ідентичність. І надалі будемо боротися до повної нашої великої української Перемоги», – сказав Митрополит Епіфаній.

Спільно із Предстоятелем Української Православної Церкви молилися матері та вдови полеглих захисників Батьківщини, а також єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, керуючий єпархією єпископ Чернівецький і Буковинський Феогност та місцеве духовенство.

Митрополит Епіфаній духовно підтримав матерів і вдів полеглих воїнів, а також відзначив їх медалями «Хрест Свободи».

Також Предстоятель Православної Церкви України на Алеї слави біля Покровського храму у селі Мамаївці звершив Панахиду за спокій душ полеглих захисників Батьківщини, наших новітніх Героїв, та вручив матерям і вдовам полеглих воїнів медалі «За жертовність і любов до України».

Разом із Митрополитом Епіфанієм молилися рідні та близькі полеглих захисників Батьківщини, а також єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, керуючий єпархією єпископ Чернівецький і Буковинський Феогност, настоятель храму протоієрей Іоан Чокалюк, місцеве духовенство, Голова Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк, Голова Мамаївської сільської ОТГ Наталія Катрюк та численні віряни.

Митрополит Епіфаній також побажав всім сили для подальшої наполегливої боротьби, яка завершиться нашою перемогою.

Comments are closed.