Священника Анатолія Яцківа, який приєднався до Помісної Церкви, його колишнє керівництво з УПЦ МП заборонило в священнослужінні.

Про це повідомили  у Володимир-Волинській єпархії УПЦ МП.

“Колишній священник села Ворона, Ковельсько-Введенського благочиння, прот. Анатолій Яцків, указом керуючого Володимир-Волинської єпархії митрополита Володимира, на основі правил Православної Церкви, заборонений у священнослужінні без права причастя Святих Христових Таїн. Причиною цього рішення став перехід бувшого клірика єпархії у структуру ПЦУ”, – йдеться в документі.

Відомо, що Анатолій Яцків став першим священником у Ковельському районі, який покинув Московський Патріархат.

Як повідомив благочинний Голобського округу Православної Церкви України Андрій Сех, отець Анатолій вирішив перейти до ПЦУ попри відсутність підтримки своєї громади пише ВСН.

«Громада не підтримала рішення перейти до ПЦУ, думки людей розділилася навпіл. А він долучився до нас, до Православної Церкви України. Владика Михаїл дасть йому призначення на парафію, наразі все уточнюється. Тож тепер він у нашому благочинні, отримає призначення від владики. Йти є куди, маємо громади, які попереходили», – розповідає благочинний.

Анатолій Яцків був одним із священників, котрі підписалися під 10 запитаннями до Онуфрія щодо статусу УПЦ МП, вихід з РПЦ, засудження  позиції російського патріарха Кирила та ін. Відповідей на ці запитання досі немає.

Comments are closed.