Митрополит Київський і всієї України Епіфаній зустрівся у своїй резиденції з творцями українського художнього фільму «Будинок „Слово“: Нескінчений роман», присвяченого письменникам «розстріляного відродження».

До Митрополичого дому, зокрема, завітали режисер картини Тарас Томенко, продюсери Юлія Чернявська й Олег Щербина та актори Ніна Набока і В’ячеслав Довженко. У зустрічі також взяли участь насельник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря ігумен Феодосій (Ляхович) та диякон Ростислав Мартинюк, повідомляє пресслужба ПЦУ.

Під час спілкування йшлося про необхідність консолідації зусиль кожного українця для наближення перемоги над російським агресором, про важливість розвитку й популяризації української історії й культури, зокрема, через кінострічки про знакові для України події й постаті.

Також творці фільму розповіли Митрополиту Епіфанію, що їхня картина розповідає про розквіт українського мистецтва 20-30-х років XX століття. Про період – виклик, період сили слова, сили духу та сили спротиву тоталітарній радянській системі.

«Зараз значення популяризація нашої культури, зокрема й важливого і трагічного періоду «розстріляного відродження», складно переоцінити. Адже той самий ворог знову хоче знищити нас як окрему націю й привласнити усе наше історичне, духовне та культурне надбання. Тож наш обов’язок не дозволити цьому статися, а зберегти і примножити національну спадщину та передати її майбутнім поколінням», – сказав Предстоятель.

Окрім того, Предстоятель Православної Церкви України відзначив гостей високими церковними нагородами.

Comments are closed.