З ініціативи Посольств України та Сполученого Королівства при Святому Престолі у Ватикані відбувся показ документальної стрічки «20 днів у Маріуполі» та спілкування з її автором Мстиславом Черновим.

Про це повідомляє Vatican News.

Фото: Євгеній Малолєтка

Ексклюзивний показ для дипломатичного корпусу, акредитованого при Святому Престолі, який відбувся в Залі синодальних засідань у Ватикані, організували Посольства Сполученого Королівства та України. Захід, на який окрім дипломатів прибули очільники і співробітники деяких дикастерій Римської Курії, розпочався вітальним словом британського Посла Крістофера Тротта, який представив гостям стрічку. Опісля Посол України Андрій Юраш склав подяку світовій спільноті за підтримку, передавши слово єпископові Павлові, адже місто Маріуполь розташоване на теренах очолюваної ним дієцезії.

Стрічка від першої особи розповідає про досвід військового кореспондента Мстислава Чернова, який документував початок великої війни та перші дні облоги Маріуполя. Як зазначив автор, що промовляв до присутніх після показу, побачені жахіття – це лише частина того, що відбувається також і тепер, зокрема, в його рідному Харкові.

Глядачі залишали зал синодальних засідань у глибокому мовчанні. Захід став ще однією нагодою нагадати про страждання, які завдає війна, у першу чергу, простим цивільним, і що її першими жертвами є діти та похилі віком.

Comments are closed.