Священник Василь Ковташ, який майже 10 років був в УПЦ МП, перейшов до Православної Церкви України, бо не дочекався засудження дій очільника РЦП Кирила.

Про це він розповів Суспільному.

Отець Василь майже вісім років був кліриком у жіночому монастирі преподобного Афанасія УПЦ МП у селі Стальнівці на Буковині. Зараз очікує призначення отцем однієї з парафій ПЦУ.

“Я давно готувався до того, щоби приєднатись до тої церкви, яка не благословляє війну і яка не має ніяких зв’язків з агресором і вбивцею. Бо патріарх Кіріл, ми знаємо, він освячує і благословляє це. На жаль, багато українців кажуть, що це неправда і це фейк, ну мені шкода таких людей, я за таких людей просто молюсь.

Зараз не розумію тих людей, котрі мовчать, сидять у Московському Патріархаті і не хочуть об’єднання. Вони чекають руского міра чи чого чекають? Я не розумію цього”, – розповідає священник.

Він згадує розмову із Предстоятелем ПЦУ Митрополитом Епіфанієм.

“Я побачив, що українська Помісна Православна Церква є відкритою. Владика Блаженніший Епіфаній і владика Чернівецько-Буковинський Феогност — дуже духовні отці, які ведуть паству до спасіння. Я побачив і долучився до ПЦУ, щоб допомогти на Буковині, щоб наша церква розросталась і працювала.

Війна почалась у 2014, а повномасштабна — у 2022, я перейшов у 2024 році. Я Блаженнішому Епіфанію кажу: “Це запізно, запізно дійшов до цього рішення і до цього вибору”. А Блаженніший Епіфаній каже: “Ніколи не пізно”. Так посміялись, дав зрозуміти, що все добре, що ніколи не пізно”, – розповів священник.

 

Comments are closed.