Вселенський Патріарх Варфоломій відзначає сьогодні День свого небесного покровителя – святого апостола Варфоломія, одного з дванадцяти найближчих учнів Христа.

З цієї нагоди його привітав Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній.

“Таким усміхненим, щирим, простим у спілкуванні, справедливим, розважливим, мудрим і духовно сильним запам’ятовують його всі, кому пощастило знати цю непересічну людину особисто, спілкуватися, мати честь співслужити”, – наголосив Предстоятель.

Перший серед Предстоятелів Православ‘я, Патріарх Варфоломій своїм подвижницьким життям, своїм служінням нині звершує справжню апостольську місію: бореться за утвердження великої Церкви Христової, працює на славу Божу, для встановлення миру і справедливості у світі.

“Наш народ повік буде пам’ятати справедливі та епохальні рішення Вселенського Патріархату щодо відновлення й утвердження автокефалії нашої Української Православної Церкви. Не втомлюємось висловлювати щиру вдячність Його Всесвятості Вселенському Патріарху Варфоломію та всій Матері-Церкві Константинопольській за ці історичної ваги канонічні рішення.

Ми вдячні Його Всесвятості за те, що не залишився осторонь нашої біди й одразу відверто засудив російську агресію, назвавши це зло «диявольською війною». Дякуємо, що повсякчас молитовно й дієво Церква-Матір допомагає нашому багатостраждальному народу. А також за те, що вважаєте Україну непереможною і духовно сильною.

Ми підносимо за Його Всесвятість свої щирі молитви. Нехай Господь за молитвами Вашого небесного покровителя, святого апостола Варфоломія, укріпляє Вас здоров’ям, натхненням і силами на подальші успішні та благословенні роки служіння Богу й людям!” – наголошує він.

Comments are closed.