У Всесвітній день донора в Православній Церкві України нагадали, що Церква не заперечує донорство, яке є виявом свідомої жертовної любові до ближніх.

У ПЦУ закликають: якщо не маєте медичних протипоказань, якщо можете – жертвуйте!

“У Всесвітній день донора хочемо подякувати і піднести особливі молитви за всіх людей, які свідомо, добровільно та безкорисливо стали донорами. Це вияв жертовності, милосердя, благодійності щодо іншої потребуючої людини, тому таке донорство по суті можна вважати християнським вчинком, в основі якого лежить любов до ближнього і самопожертва. Недарма слово «донор» походить від латинського «donāre» – дарувати, жертвувати.

Під час війни донорство є особливо потрібним і важливим. Дуже багато українців як на фронті, так і в тилу після нещадних обстрілів ворога потребують переливання крові або інших донорських процедур. Тому звертаємось до всіх наших братів і сестер у Христі: якщо не маєте медичних протипоказань, якщо можете – жертвуйте! Допоможіть вижити іншим.

Нагадаємо, що Церква не заперечує донорство, яке є виявом свідомої жертовної любові до ближніх. Цінуйте життя та, за можливості, даруйте його іншим!” – зазначають в ПЦУ.

Comments are closed.