Комісія Мінкульту, яка перевіряє Почаївську лавру, що в користуванні УПЦ МП, має зауваження до сучасних “ремонтів” в історичних будівлях.

Очільниця комісії Ольга Рутковська розповіла Суспільному, які порушення виявили від 5 червня. Тоді розпочали перевірку в Почаївській лаврі.

“Є зауваження, які зараз оформлюються документально, від членів комісії, які перевіряли пожежну безпеку. Там свої вимоги, яких необхідно обов’язково дотримуватися. В нас є зауваження, які стосуються сучасних ремонтів. Це все потребує документів. Офіційне звернення зроблене від Міністерства культури та інформаційної політики в рамках роботи цієї комісії. Ми очікуємо копій документів. Самі розумієте, що час сплив. Тривалий період і ми хочемо пересвідчитись, що документи всі є”, – зазначила вона.

Прессекретар Почаївської лаври архімандрит Гавриїл каже, що перевірці сприяють.

Комісія працюватиме до 29 червня, розповіла Ольга Рутковська. До неї входять представники Мінкульту, Кременецько-Почаївського історико-архітектурного заповідника, пожежно-рятувальної служби області. Вони мають перевірити 6 споруд, які належать державі та перебувають у користуванні релігійної громади УПЦ МП.

Нагадаємо, Мінкульт утворив комісію для перевірки стану Почаївської лаври на Тернопільщині, якою користується УПЦ МП.

Загалом до комплексу Почаївської лаври входить 18 споруд. У 2003 році їх передали в безоплатне користування УПЦ МП. Договір про оренду уклали на 49 років.

 

Comments are closed.