Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 18 червня 2024 року звершив в академічному храмі на честь святого апостола і євангелиста Іоана Богослова Київської православної богословської академії подячний молебень з нагоди чергового випуску.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Білоцерківський Євстратій, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Васильківський Єфрем, єпископ Бориспільський Авраамій, ректор КПБА протоієрей Олександр Трофимлюк та викладачі академії у священному сані, повідомляє пресслужба ПЦУ.

За богослужінням молилися випускники академії та їхні рідні. Наприкінці відправи Предстоятель звернувся до присутніх з першосвятительським словом.

«Перш за все, ми дякуємо Богові за те, що Він благодіяв і сприяв нам, зокрема й у вихованні майбутнього покоління добрих, високоосвічених і високодуховних пастирів Української Церкви. Адже сьогодні Церква особливо потребує хороших священнослужителів, які будуть настановляти паству і як капелани надихатимуть наших воїнів на захист Батьківщини. Добрий пастирів потребують і в лікарнях, і в інших установах. Тож я бажаю, щоб Господь давав вам, дорогі випускники, сили і надалі йти цим шляхом та нести свій хрест. А нести його легко, якщо з нами Бог», – зокрема сказав Предстоятель.

Згодом в актовій залі академії відбулася урочиста частина, під час якої ректор, наставники й старости курсів, митрополит Євстратій та єпископ Єфрем виголосили промови, а випускникам було вручено дипломи.

Окрім того, за багатолітню викладацьку діяльність протоієрею Михайлу Лесюку було вручено диплом заслуженого науково-педагогічного працівника КПБА.

Митрополит Епіфаній подякував професорсько-викладацькому складу, ще раз звернувся до випускників з настановчими словами та розповів про виклики, які сьогодні стоять перед Церквою.

Comments are closed.