Український народ потерпав від катувань протягом різних історичних періодів. І наше сьогодення теж не позбавлене цього зла, жахливого злочину проти людяності. Нині українців масово катують російські окупанти. Чимало наших військових і цивільних полонених піддаються тортурам і мукам, знущанням і стратам. Є багато свідчень щодо цього, є докази, зокрема і у виявлених катівнях на звільнених від окупації територіях…

Про це написав Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній в Міжнародний день на підтримку жертв катувань.

“Сьогодні Міжнародний день на підтримку жертв катувань: ми ж уже буквально кричимо світові про те, що нам вкрай необхідна підтримка – не лише словами і стурбованим засудженням, а й реальними діями, відповідними міжнародними рішеннями, законами, санкціями, дієвими покараннями. Бо зло шириться і процвітає – доти, поки воно почувається безкарним.

Голос нашої Церкви не раз долучався до закликів Вселенського Патріарха та інших релігійних і світських лідерів щодо узгодження повного обміну військовополоненими – за формулою «всіх на всіх». На жаль, ці заклики досі ігноруються російськими терористами й окупантами. Тому необхідні більш дієві механізми, рішучі кроки всієї світової спільноти. Бо російська агресія не стосується лише України, вона – реальна загроза усьому світові.

Ми повсякчас молимося за зцілення поранених, за допомогу і Божий захист для всіх наших братів і сестер, які перебувають в умовах окупації, в кайданах полону і несправедливого ув’язнення. Нехай Господь охороняє і оберігає їх, захистить від злоби душогубів та якнайшвидше приведе до свободи, до повернення на Батьківщину.

Також підносимо свої молитви і підтримуємо сім՚ї полонених, адже вони теж є жертвами душогубів і страждають від їхніх злочинних дій. Молімося, борімося і не втрачаймо надії!” – наголосив Предстоятель ПЦУ.

Comments are closed.