Західний апеляційний господарський суд скасував право постійного користування земельною ділянкою на вулиці Євгена Коновальця,1 у Тернополі – Тернопільській єпархії УПЦ МП. Це рішення також позбавляє можливості користуватися храмом.

Про це повідомляють Тернополяни з посиланням на рішення суду.

На цій ділянці стоїть єдиний храм Московського Патріархату у Тернополі – кафедральний собор Віри, Надії, Любові і матері їх Софії.

17 квітня 2023 року депутати на сесії Тернопільської міської ради заборонили УПЦ МП користуватися земельною ділянкою на вулиці Коновальця, 1. Пояснюючи своє рішення, депутати наголошували на тому, що зараз в Україні триває війна, і дивно те, що досі на заході України діють такі осередки російської ФСБ.

Та Тернопільська єпархія УПЦ МП подала судовий позов до суду проти Тернопільської міської ради щодо скасування рішення сесії.

І у грудні 2023 року суддя Господарського суду Тернопільщини Надія Андрусик повернула Московському Патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі.

Судді західного апеляційного господарського суду ухвалили нове рішення, яким церкві скасовується право постійного користування земельною ділянкою, що унеможливлює користування будівлею в тому числі.

“У задоволенні позову Управління Тернопільської Єпархії Української Православної церкви до Тернопільської міської ради про визнання недійсним рішення позачергової двадцять четвертої сесії Тернопільської міської ради №8/п24/02 від 17.04.2023 «Про припинення Управлінню Тернопільської єпархії Української Православної церкви права постійного користування земельною ділянкою за адресою вул. Євгена Коновальця, 1» відмовити повністю”, – йдеться у рішенні суду.

Comments are closed.