Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній привітав Патріарха Болгарського, митрополита Софійського з обранням та інтронізацією на престол Болгарських Патріархів.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Митрополит Епіфаній наголосив, що від початку поширення Христового Євангелія на наших землях між Церквами Болгарії та України існують глибокі духовні та культурні зв’язки.

“Дві наші Церкви є дочками Великої Церкви Христової в Константинополі, від якої Болгарський святий цар Борис і Київський святий великий князь Володимир прийняли хрещення для своїх народів, включивши їх у єдиний європейський цивілізаційний простір. І Болгарія, і Україна заплатили високу ціну за збереження та захист цього християнського та європейського вибору та свого унікального місця в історії.

Від початку поширення Христового Євангелія на наших землях між Церквами Болгарії та України існують глибокі духовні та культурні зв’язки. З вдячністю згадуємо покійного Патріарха Неофіта, який засудив російську агресію проти України та виявив співчуття до українського народу, який постраждав від геноцидної війни. Сподіваємось, що Ваша Святість і надалі підніме голос Болгарської Православної Церкви проти російських злочинів – в ім’я перемоги правди та справедливого миру для України, Європи та світу.

Молимося за вас і за Болгарську Православну Церкву і просимо ваших молитов за нашу Помісну Церкву та Україну”, – зазначив Предстоятель.

Як повідомляла РП, Болгарська Православна Церква обрала нового Патріарха – 52-річного Даниїла, який відкрито підтримував повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Як повідомляли ЗМІ, Даниїл неодноразово робив публічні заяви проросійського змісту як щодо церковної ситуації загалом, так і щодо російської агресії в Україні. Так, у листопаді 2022 року владика Даниїл заявив, нібито Україна на рівні з Росією відповідальна за війну, а «тому жодного з учасників конфлікту не можна виправдовувати за те, що відбувається».

Comments are closed.