Суд підтвердив, що УПЦ МП не має права перебувати на території Єлецького монастиря в Чернігові.

Про це повідомили в Міністерстві культури та інформаційної політики, посилаючись на рішення суду.

Як йдеться в повідомленні, Північний апеляційний господарський суд задовольнив позов Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» проти єпархії УПЦ МП.

Також було скасовано рішення господарського суду Чернігівської області від 15. 01. 2024 у справі за позовом Заповідника до Управління Чернігівської єпархії УПЦ МП про зобов’язання повернути майно та усунути перешкоди у користуванні майном шляхом виселення (комплекс споруд Єлецького монастиря).

У цій справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні Заповідника «Чернігів стародавній» було Міністерство культури та інформаційної політики України. На стороні Управління єпархії УПЦ МП третьою особою був Свято-Успенський Єлецький жіночий монастир Чернігівської єпархії УПЦ МП.

Таким чином, суд підтвердив, що Управління Чернігівської єпархії УПЦ не має правових підстав перебувати на території Єлецького монастиря.

Тож від 15 вересня 2021 року Управління Чернігівської єпархії УПЦ МП незаконно і без будь-якої правої підстави користується державним майном.

Comments are closed.