Московський Патріархат, вимагаючи повторних хрещень для охрещених в Православній Церкві України, насправді порушує канони і догмати православ’я, порушує Символ віри, заперечує єдине хрещення на відпущення гріхів.

Про це розповідає у своєму відеоблозі речник ПЦУ, митрополит Євстратій (Зоря).

За словами митрополита, причина в тому, що на їхню думку, раз Московський Патріархат у 1992 році проголосив, що ієрархи Української Церкви вже відтепер є “неправильними, неканонічними, неблагодатними”, то, мовляв, і Таїнства, які звершуються в Українській Церкві, є недійсними.

“Отже джерело позиції прихильників Московського Патріархату є не в тому, що вони відкидають хрещення через якісь порушення у нашому віровченні чи через те, що ми неправильно сповідуємо Святу Трійцю чи не дотримуємося церковних канонів. Джерело їхньої позиції є в позиції Москви. Москва їм сказала, що це не дійсне, що це не благодатне – відповідно вони слухають те що, їм сказано в “білокам’яній”.

Погодьтеся, в нинішній час, коли з тієї самої Москви стільки зла, неправди з вуст і світських, і тим більше церковних прозвучало і звучить надалі, коли ця страшна диявольська війна оголошується Московським Патріархом війною священною, коли злочинців він вітає, як людей благочестивих і достойних всякої похвали, і навпаки – ніякого співчуття не виявляє до українського народу, який багато років страждає від російської агресії і надалі, йти за вказівками, які цей Патріарх і його патріархія, підлегла кремлівській тиранії проголошує проти Української Церкви, хіба це не є порушенням і церковного вчення, і елементарних норм совісті, моралі, здорового глузду?” – зазначає митрополит Євстратій.

Він закликає не вірити у московську брехню.

“Дорогі брати і сестри, якщо ви стикаєтеся з тим, що хтось з духовенства чи прихильників Московського Патріархату говорить вам чи вашим рідним, близьким, що діти, охрещені у ПЦУ, насправді нехрещені, що поховані померлі насправді не поховані, а повінчані молоді насправді не мають церковного шлюбу – відкидайте це, як відкидаєте всю іншу московську брехню”, – наголошує він.

 

Comments are closed.