Конференція Європейських Церков опублікувала заяву, в якій засудила атаку Росії на дитячу лікарню Охматдит у Києві.

Про це йдеться на сайті КЄЦ.

Як йдеться в заяві, Конференція Європейських Церков (КЄЦ), екуменічна організація, що представляє 114 церков по всій Європі, однозначно засуджує жахливий напад російських військ на дитячу лікарню Охматдит у Києві.

“Цей кричущий акт, спрямований проти найбільш уразливих членів суспільства, є військовим злочином і грубим порушенням міжнародного права та гуманітарних принципів. Напад є яскравим нагадуванням про жахи цієї війни та страждання українців.

Як церковна спільнота ми засуджуємо всі форми насильства та агресії. Вчення Христа закликає нас любити наших ближніх, захищати невинних і шукати миру. Жорстокий напад на дитячу лікарню різко контрастує з цими основними цінностями”, – йдеться в заяві.

Автори документу закликають політиків і церковних лідерів притягнути Російську Федерацію до відповідальності за її дії.

“Відповідальність лежить не лише на політичних лідерах, а й на релігійних громадах, які повинні виступати проти несправедливості та працювати над зціленням і підтримкою постраждалих. Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) справедливо вважає Російську Православну Церкву відповідальною, оскільки вона рішуче підтримує агресію Російської Федерації проти України, розпалює міжнаціональну та міжконфесійну ворожнечу та проповідує безбожну ідеологію “русского міра”.

Ми заохочуємо всі європейські уряди надати необхідну допомогу та підтримку Україні, гарантуючи, що гуманітарна допомога досягне тих, хто її потребує, і встановить міцний мир.

У ці важкі часи ми стоїмо разом з нашими українськими братами і сестрами, молячись за припинення насильства та настання миру. Нехай Божа благодать і співчуття скеровують усіх нас у наших зусиллях підтримати й підняти тих, хто страждає в цьому конфлікті”, – йдеться в заяві.

Comments are closed.