15 липня за новоюліанським календарем – день вшанування пам’яті святого рівноапостольного великого князя Володимира та відзначення справді епохальної події, яку він звершив під час свого правління Київською державою: ми святкуємо День Хрещення Руси-України.

Про це повідомляють в ПЦУ.

1036 років тому ми духовно об’єдналися у православній вірі. Наші предки здійснили свій цивілізаційний вибір, обравши шлях християнських європейських держав. Прийняття Київською княжою державою християнства та утворення в результаті цієї події Київської Митрополії визначило наш подальший світоглядний і духовний шлях: наша держава, Україна-Русь, з X століття повноцінно стала частиною християнської Європи.

Сьогодні ж ці важливі для нашого народу події ми відзначаємо у великій родині помісної Православної Церкви України, яка є правдивою канонічною правонаступницею давньої Київської Митрополії. Дякуємо також Богові за те, що нарешті, після трьох століть духовної окупації Московією, ми можемо підносити свої молитви в давній українській святині, в Києво-Печерській лаврі, своєю рідною українською мовою.

Тож долучайтеся до всеукраїнської молитви за захисників нашої Батьківщини, за перемогу України та за весь наш український народ!

Урочисте богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської лаври звершить Предстоятель Православної Церкви України та Священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської лаври Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Початок Божественної літургії о 9:30.

Богослужіння також транслюватиметься на сторінках ПЦУ і Митрополит Епіфаній у Facebook та на YouTube-каналі ПЦУ.

Comments are closed.