Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 15 липня зустрівся у своїй резиденції – Митрополичому домі з особистим представником Вселенського Патріарха Варфоломія, старцем-митрополитом Халкидонським Еммануїлом.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

На запрошення Предстоятеля Православної Церкви України та з благословення Вселенського Патріарха Варфоломія владика Еммануїл прибув до Києва на урочистості з нагоди 1036-ї річниці Хрещення України-Руси й Дня української Державності.

Під час зустрічі Предстоятель обговорив з високоповажним гостем низку актуальних питань. Зокрема, мова йшла про міжцерковні й міжнародні взаємовідносини та поточну ситуацію в релігійному і суспільному житті України в контексті війни, спричиненої російською агресією.

«Ми як Матір-Церква співстраждаємо мученицькому народу України і бажаємо щоби ваша зранена країна якнайшвидше досягла справедливого миру, – зазначив владика Еммануїл. – Ще раз особисто засвідчую підтримку Вашому Блаженству та Православній Церкві України, достойним Предстоятелем якої Ви є – підтримку Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія та Матері-Церкви Константинопольської».

Митрополит Епіфаній подякував митрополиту Еммануїлу за візит, за співслужіння та за вагому працю, яку здійснюють на благо України і Вселенський Патріарх Варфоломій, і Матір-Церква Константинопольська, і особисто владика, як їхній представник.

«Передайте наші найтепліші побажання і слова подяки для Його Всесвятості Патріарха Варфоломія. В Україні його люблять і цінують, особливо за його тверду моральну позицію осудження диявольської російської агресії проти нашого народу», – підкреслив Предстоятель ПЦУ.

Comments are closed.