Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви 16 липня 2024 року з нагоди престольного свята очолив Божественну літургію у храмі Собору київських святих села Романків Обухівського району Київської області.

Блаженнійшому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію співслужили Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл, митрополит Дніпровський і Січеславський Симеон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Бориспільський Авраамій, настоятель храму протоієрей Богдан Гулямов та запрошене духовенство, повідомляє пресслужба ПЦУ.

Після читання Євангелія Предстоятель возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

Наприкінці богослужіння відбувся молебень до усіх київських святих, після якого Митрополит Епіфаній звернувся до присутніх із першосвятительським словом та привітав громаду з храмовим святом.

«Сьогодні ми вшановуємо славних святих, які просяяли на нашій рідній землі. Зараз, в час випробувань війною, ми по особливому звертаємось до них, щоби Господь за їхніми молитвами захистив нашу державу. Ми зіткнулися з російською агресію, але ми сильні й незламні, тож засвідчили, що будемо і далі боротися, адже йдемо шляхом правди.

Також ми щоденно підносимо посилені молитви за наших воїнів – захисників і захисниць та за всіх, хто постраждав від цієї війни й хто зараз перебуває в неволі ворожого полону. Ми переконані, що Господь неодмінно допоможе нам. Але й від нас самих багато залежить. Тому дякую усім, хто продовжує самовіддано трудитися на благо нашої Церкви та України», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

Він також відзначив церковними нагородами українських воїнів і благодійників.

Настоятель храму протоієрей Богдан Гулямов подякував Предстоятелю за візит та спільну натхненну молитву.

Comments are closed.