У день вшанування Почаївської ікони Пресвятої Богородиці єпископ Рівненський і Сарненський Гавриїл, керуючий Рівненсько-Волинською єпархією, освятив храм у Сарнах.

Про це повідомляють в єпархії.

Владика поклав у престол часточку мощів свщм. Володимира (Богоявленського), митр. Київського та відслужив святкову Божественну літургію свт. Іоана Золотоустого.

Під час чину освячення спільно з духовенством та вірянами архіпастир звершив на церковному подвірʼї урочистий хресний хід з часточкою святих мощів та окропив стіни святині освяченою водою. Владиці співслужили благочинний Сарненського благочиння прот. Віталій Коврига з духовенством Рівненсько-Волинської та Рівненської єпархій ПЦУ.

На Малому вході з благословення Митрополита Київського і всієї України Епіфанія архієрей нагородив черговою богослужбовою нагородою протоієрея Віталія Кузьмича – правом носіння за богослужінням митри.

За відправою архіпастир підніс посилену молитву Богу за нашу Батьківщину, а також за воїнів, які боронять нашу Україну від нашестя російського агресора.

Comments are closed.