Архієреїв УПЦ МП, які вірно служили окупантам у Криму, усувають з ієрархії в Російській Православній Церкві.

Зокрема, йдеться про відомого колаборанта єпископа УПЦ МП Каллініка. Про це повідомив речник ПЦУ митрополит Євстратій (Зоря).

“Не забули, дорогі читачі, як цього колаборанта Костянтина Валерійовича Чернишова (архімандрита МП Каллініка) тихцем привезли з окупованого Криму в Ніжин, щоби зробити єпископом вікарним в Кримській єпархії МП?

Тоді м. Онуфрій з усім почтом поїхали в Ніжин, щоби святити колаборанта. А його якимось дивом провезли з Криму і назад, і «ніхто нічого не помітив». Буває, що сліпне не лише ОБСЄ…

І от сьогодні в Москві синод Гундяєва цього Чернишова – відправив «на спокій». Хоча йому і 50 ще нема. І місце життя визначив – у селі в монастирі, під контролем Тихона Шевкунова. Як кажуть там: «выкрасить – и выбросить», – написав митрополит Євстратій.

Він також зазначив, що в РПЦ відправили на спочинок ще одного архієрея УПЦ МП – Платона Удовенка.

“І ще одному вірному служнику МП «подякували» – Платону Удовенку. Якого з Аргентини свого часу в Керч перевели. Він правда вже старий, але ж могли і почекати, коли Господь покличе”, – зазначив він.

За його словами, після того, як Москва скористалася архієреями УПЦ МП, вони стали непотрібними. І так само могло б статися з митрополитом Онуфрієм.

“Після того, як їхніми послугами скористалися – вони стали не потрібними. Щось мені підказує, що так і м. Онуфрія би відправили спочивати, якби «кієфзатрідня» стався. Ну не дарма ж Паканич тоді так старався, щоденно із заявами в ефір виходив, в яких ретельно оминав все, що реально відбувалося – аби майбутніх панів не прогнівити. Та й інших би так само потихеньку б замінили – «x@xлam» там не вірять, як бачимо. Навіть тим, хто готовий в струнку витягнутися для «матушкі-русі», – зазначив митрополит.

І завершив риторичним питанням: чи хоч якось в Онуфрія на такі переслідування проти їхнього кліру з боку РПЦ відреагують?

Comments are closed.