Народні депутати від «Європейської Солідарності» знайшли в президії парламенту наклейки, які ставить Московська Церква при освяченні приміщення.

Одна наклейка була виявлена біля крісла президента, одна за українським прапором і дві на стінах. Про це повідомив народний депутат Микола Княжицький, пише Главком.

«Друзі, допоможіть розібратися. Боремося тут за заборону російської церкви. І от знайшли у президії і на місці президента дивні хрести. Написи старословʼянською, хрест такої форми, яка типова для російської церкви. То хто освячував президію? Може, я помиляюся?» – написав Княжицький.

Як додав народний депутат Володимир Ар’єв, експрес-розслідування показало, що наклейки зʼявилися за часів спікерства Володимира Литвина, який був прихожанином Московського Патріархату і нікого іншого не пустив би в залу Верховної Ради.  «Кілька опитаних ієрархів ПЦУ підтвердили, що в них таких наклейок немає і не було раніше за часів Київського Патріархату», – додав Ар’єв.

Як повідомляла РП, народні депутати, які підтримують законопроєкт про заборону діяльності релігійних організацій, афілійованих із Російською Православною Церквою, заблокували трибуну Верховної Ради і вимагають включити до порядку денного засідання це питання і розглянути його.

Погоджувальна рада 23 липня ухвалила рішення, що Верховна Рада не буде працювати на цьому тижні, а отже – не розглядатиме законопроєкт про заборону УПЦ МП.

Comments are closed.