Від початку 2024 року в Житомирській області десять релігійних громад ухвалили рішення про вихід з підпорядкування Московському Патріархату та перехід до Помісної Української Православної Церкви.

Така інформація оприлюднена на сайтах двох єпархій ПЦУ у Житомирській області, повідомляє Житомир.інфо.

Житомирсько-Овруцька єпархія ПЦУ від початку 2024 року інформувала про перехід 9 релігійних громад, з них лише одна разом із настоятелем. Зокрема, громади Свято-Петро-Павлівського храму с. Карвинівка Романівського благочиння без настоятеля, Свято-Михайлівської храму с. Карпівці Чуднівського благочиння, Хресто-Воздвиженського храму с. Антопіль Бердичівського району, Свято-Покровського храму с. Купище Коростенського, Іоано-Богословського храму с. Мокре  Баранівського благочиння, Свято-Іоано-Богословського храму с. Чижівка Звягельського благочиння, Свято-Володимирського храму с. Новини Пулинського благочиння, Свято-Різдво-Богородичну с. Рогачі Баранівського благочиння, Свято-Троїцького храму с. Краснопіль на чолі з настоятелем протоієреєм Михайлом Шукостом.

До складу Житомирсько-Поліської єпархії ПЦУ від початку року приєдналася лише одна релігійна громада – села Садове колишнього Коростишівського району.

Нагадаємо, релігійні громади Житомирської області активно переходили до ПЦУ у 2023 році, зокрема, в листопаді до складу Житомирсько-Поліської єпархії перейшли двоє священнослужителів УПЦ МП та шість парафій.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 24 березня 2023 року в Житомирській області  налічувалося 260 парафій, які підпорядковуються Православній Церкві України, в підпорядкуванні УПЦ МП було майже в чотири рази більше.

Comments are closed.