Колишній депутат Верховної Ради та лобіст УПЦ МП Андрій Деркач, підозрюваний в Україні в державній зраді й оголошений у розшук, став кандидатом до Ради Федерації РФ від Астраханської області.

Про це пише РІСУ з посиланням на росЗМІ.

Фото Цензор.нет.

Як повідомляють російські ЗМІ з посиланням на документ, розміщений на сайті виборчої комісії Астраханської області, кандидатуру Деркача запропонував губернатор Астраханської області Ігор Бабушкін у разі своєї перемоги на майбутніх виборах глави регіону.

“Губернатор Астраханської області Ігор Бабушкін у разі перемоги на майбутніх виборах глави регіону пропонує до Ради Федерації віце-спікера міськради Астрахані Лілію Іванову, заступника голови уряду області Вікторію Гур’янову та екс-депутата Верховної Ради України Андрія Деркача”, – йдеться в повідомленні ТАСС.

Також зазначено, що в екс-нардепа Ради є російське громадянство і він проживає в Астрахані.

Нагадаємо, Андрій Деркач десятиліттями послідовно підтримував УПЦ МП. Саме Деркач вносив у часи Януковича законопроект про передачу комплексу монастиря у Києво-Печерській лаврі у власність Московського Патріархату.

Був доцентом Київської духовної академії і семінарії УПЦ МП: читав у КДАіС курс «Державно-церковні відносини», входив до комісії Міжсоборної присутності РПЦ – дорадчого органу Моспатріархату, який готує рішення щодо найважливіших питань внутрішнього і зовнішнього життя Церкви.

Раніше речник ПЦУ Євстратій (Зоря) заявляв, що агент Росії Деркач зробив Онуфрія очільником УПЦ МП.

Comments are closed.