Вітаючи сьогодні одне одного з Преображенням Господнім, освячуючи плоди землі з нового врожаю і дякуючи Богові за них, пам’ятаймо, до чого спонукають нас і сама ця подія, і традиції, пов’язані з нинішнім святом.

Про це йдеться в привітанні Предстоятеля ПЦУ Митрополита Епіфанія з нагоди свята.

“Преображення Господнє – це нагадування для всіх нас, християн, що і ми маємо прагнути преображення – духовної переміни, оновлення, вдосконалення. І не лише духовне наше життя має преображатися, змінюватися на краще через дію благодаті Божої, але й життя суспільне, громадське, державне має преображатися у світлі Христової правди.

Зміна, трансформація, оновлення (преображення грецькою – μεταμόρφωσις, тобто «перетворення, метаморфоза») не відбуваються самі собою, вони є плодами і наших власних старань. Ми повинні не лише хотіти, але й докладати необхідних зусиль, щоби щось змінити на краще. З Божою допомогою і завдяки нашим старанням, намаганням і зусиллям можна досягнути також перемоги на полі бою, здолати агресора.

Тож сміливо йдімо назустріч нашому преображенню! Нехай Господь допомагає всім нам преобразити, оновити нашу Україну, остаточно звільнити її від ярма «русского міра» та окупантів. Будемо для цього робити все від нас залежне, і нехай Господь благословить наші старання добрим успіхом та нашою перемогою!” – зазначив Митрополит Епіфаній.

Comments are closed.