На запрошення громади та настоятеля храму Покрови Пресвятої Богородиці села Гавриляк протоієрея Олега Мосяка митрополит Галицький ПЦУ Андрій звершив чин освячення храму та престолу.

Про це повідомляють в ПЦУ.

Митрополитові Андрію співслужили єпископ Коломийський Павло, вікарій Івано-Франківської єпархії, Тлумацький декан протоієрей Василь Стадник, священники Тлумацького деканату та запрошене духовенство. На урочистостях були присутні представники влади й численні віряни, які прибули, щоб розділити радість святкування.

Після освячення Митрополит Андрій очолив першу Божественну літургію у новозбудованому храмі Покрови Пресвятої Богородиці. На Малому вході з благословіння Митрополита Київського і всієї України Епіфанія владика Андрій відзначив настоятеля храму протоієрея Олега Мосяка черговою богослужбовою нагородою – правом носіння за богослужінням митри.

Під час відправи архіпастир підніс посилену молитву Богу за нашу Батьківщину, а також за воїнів, які боронять нашу Україну від нашестя російського окупанта. На запричасному стиху протоієрей Василь Стадник виголосив проповідь на тему свята.

Після літургійного відпусту керуючий єпархією привітав вірян з величним святом, а також нагородив благодійників та громаду відзнаками Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Comments are closed.