Скандально відомий митрополит УПЦ МП Лонгин (Михайло Жар) скоїв ДТП, кермуючи Лексусом напідпитку.

Про це повідомили Релігійній правді джерела в правоохоронних органах Чернівецької області.


Як зазначає джерело, Лонгин разом з іншими священнослужителями Банченського Свято-Вознесенського чоловічого монастиря УПЦ МП святкували цілителя Пантелеймона.

Після цього Лонгин сів за кермо Лексуса, що належить керівнику клініки Св.Луки при Банченському монастирі священнику Тодору Мігаєсі. Але далеко від’їхати не вдалося – всього за 25 км п’яний Жар не впорався з керуванням і злетів на узбіччя з залізничного переїзду в селі Струмок.

Унаслідок ДТП авто розбите, пасажири травмовані, Жар – в реанімації. Нинішній настоятель Банченського монастиря Силуан теж опинився в лікарні Св. Луки, але з іншого приводу – він кількома годинами раніше катався на водному мотоциклі і зламав ногу.

Священники, котрі їхали в іншому авто, одразу почали «вирішувати питання» – зателефонували очільнику Дністровського району Василю Козаку. Той доручив начальнику Сокирянського відділу поліції Сергію Лунзі приховати факт ДТП та інформацію про причетних. Також намагалися сховати Лексус, але не встигли.

Як повідомляла РП, Служба безпеки та Національна поліція викрили настоятеля Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП митрополита Лонгина на розпалюванні міжрелігійної ворожнечі.

За матеріалами Служби безпеки, фігуранту повідомлено про підозру за ч.1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Comments are closed.