Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній привітав молодих українців із Днем молоді, який із 2022 року в нас відзначають разом із міжнародною спільнотою – 12 серпня.

За словами Митрополита, відповідно до законів молодими людьми є ті, кому від 14 до 35 років.

“Зазвичай молодість – прекрасний час для творчості, енергії, запалу, розвитку, навчання, подорожей, пізнання світу. Але, на жаль, для нашої молоді це не зараз. Через війну росії українські хлопці та дівчата дуже рано змушені були подорослішати, і замість можливостей та відкритого перед ними світу вони нині мають вирішувати багато дорослих проблем та нести особливі обов’язки. Замість великих планів на майбутнє, вони вчаться жити тут і зараз, бути корисними для свого народу, своїх рідних в нинішніх складних умовах.

Війна змінює майже все – обставини, звичний спосіб життя, можливості, звички, бажання. Але нехай це зло не вплине на вашу внутрішню суть. Нехай воно не вб’є ваші світлі надії, ваше бажання робити добро й чинити справедливо. Будьте сильними і вірними – у слові, в житті, в любові, в дусі, у вірі. Шукайте й поширюйте правду, не терпіть лицемірства, будьте справжніми.

Зі святом!” – наголосив Предстоятель ПЦУ.

Comments are closed.