Служба безпеки України оголосила підозру жительці Дніпра, яка виявилася інтернет-агітаторкою і приїхала на Тернопільщину у Почаївську лавру.

Про це повідомили у відомстві, передає “Еспресо.Захід”.

За даними спецслужби, йдеться про 57-річну жінку. Вона прибула на Тернопільщину для відвідання Почаївської Успенської лаври.

Як повідомляє СБУ, після повномасштабного військового вторгнення росіян агітаторка почала активно розповсюджувала у мережі Інтернет наративи кремлівської пропаганди про необхідність підтримки українцями дій держави-агресора та обґрунтованість окупації росією частини території нашої держави. Для цього вона використовувала можливості месенджера Telegram.

“Серед іншого, зловмисниця поширювала дописи екскерівника забороненої в Україні партії “Держава” Дмитра Васильця, а також колишнього посадовця окупаційної адміністрації Херсонщини Кирила Стремоусова. У цих дописах прокремлівські пропагандисти переконували читачів, що збройна агресія Росії це “громадянська війна”, лідери терористичних угруповань “Л/ДНР” – “герої”, а бійці Сил оборони України – “нацистські поганці”, – йдеться у повідомленні.

При обшуку в жінки знайшли та вилучили кишеньковий персональний комп’ютер, який вона використовувала для проведення деструктивної інформаційної діяльності. Жительці Дніпра оголосили підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікації її учасників (ч. 2 ст. 436-2 ККУ). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Comments are closed.