Комітет гуманітарної та інформаційної політики на своєму засіданні 16 серпня підтримав правки до остаточної версії законопроєкту про заборону Московської Церкви в Україні.

Про це повідомив народний депутат Володимир В’ятрович.

“Комітет гуманітарної та інформаційної політики щойно підтримав правки до остаточної версії законопроєкту, який поставить крапку в існуванні російської православної церкви та її філій в Україні. Тепер – в зал, і з Богом до перемоги”, – зазначив нардеп.

Як повідомляла РП, народний депутат, співголова фракції “Європейська Солідарність” у Верховній Раді Ірина Геращенко заявила, що лідери парламентських груп домовились наступного тижня ухвалити заборону УПЦ МП (законопроєкт 8371).

Як відомо, Верховна Рада 19 жовтня 2023 року проголосувала у першому читанні за проєкт закону №8371, яким передбачена заборона діяльності релігійних організацій, які пов’язані з країною-агресоркою.

Як повідомляла РП, народні депутати, які підтримують законопроєкт про заборону діяльності релігійних організацій, афілійованих із Російською Православною Церквою, заблокували трибуну Верховної Ради і вимагають включити до порядку денного засідання це питання і розглянути його.

Погоджувальна рада ухвалила рішення, що Верховна Рада не буде працювати до серпня і не розглядатиме законопроєкт про заборону УПЦ МП.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив про намір “зміцнити українську духовну незалежність”, очевидно маючі на увазі заборону діяльності Московського Патріархату.

Comments are closed.