Пов’язані з Росією релігійні організації, які діють в Україні, після ухвалення відповідного закону матимуть дев’ять місяців на розрив відносин з країною-агресоркою.

Про це в інтерв’ю загальнонаціональному телемарафону «Єдині новини» повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, передає Укрінформ.

УНІАН

«У тих організацій, які захочуть відскоблитися від Москви, зробити це відповідно до канонічного права, буде певний період. Ми порахували, що місяць – на набрання чинності закону, три – на те, щоб Кабінет Міністрів напрацював нормативку, після цього цілий ряд імплементацій, тобто через дев’ять місяців ті організації, на які поширюватиметься цей закон, можуть бути визнані у суді такими, що припинили свою діяльність», – сказав Стефанчук.

Він також запевнив, що допрацьований законопроєкт щодо діяльності в Україні релігійних організацій, пов’язаних із РПЦ (№8371) буде підтриманий народними депутатами.

Як зазначив Стефанчук, розгляд цього законопроєкту у сесійній залі очікується найближчими днями.

Як повідомляла РП, народний депутат, співголова фракції “Європейська Солідарність” у Верховній Раді Ірина Геращенко заявила, що лідери парламентських груп домовились наступного тижня ухвалити заборону УПЦ МП (законопроєкт 8371).

Як відомо, Верховна Рада 19 жовтня 2023 року проголосувала у першому читанні за проєкт закону №8371, яким передбачена заборона діяльності релігійних організацій, які пов’язані з країною-агресоркою.

Як повідомляла РП, народні депутати, які підтримують законопроєкт про заборону діяльності релігійних організацій, афілійованих із Російською Православною Церквою, заблокували трибуну Верховної Ради і вимагають включити до порядку денного засідання це питання і розглянути його.

Погоджувальна рада ухвалила рішення, що Верховна Рада не буде працювати до серпня і не розглядатиме законопроєкт про заборону УПЦ МП.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив про намір “зміцнити українську духовну незалежність”, очевидно маючі на увазі заборону діяльності Московського Патріархату.

Comments are closed.