Московська церква друкувала у Києво-Печерській лаврі церковні календарі, де серед контактів різних філій був телефон Єпархіального підрозділу із взаємодії зі Збройними силами. Номер починався із +7, тож, очевидно, ідеться про Збройні сили Російської Федерації.

Фото календаря оприлюднив журналіст Акім Галімов, повідомляє Главком.

За його словами, календар показав директор державного музею-заповідника «Києво-Печерська лавра» Максим Остапенко. Надрукували їх 2023 року, тобто вже під час повномасштабної війни.

«В кінці календарів список контактів різних філій та підрозділів МП. Є контакти єпархій в окупованому Криму, а далі контакти відділу МП на окупованому півострові по взаємодії зі «збройними силами». Номери починаються з +7 978..…думаю, зрозуміло, що це за збройні сили і якої країни. Також є контакти по взаємодії з козацькими організаціями…теж думаю зрозуміло, що мова про «ряджених», які у 2014 активно допомагали захоплювати Крим», – пояснює журналіст.

«Ще раз. Просто усвідомте це! 2023 рік. Вже рік, як триває повномасштабна війна, і 9 років, як окупований Крим. В центрі Києва, буквально в кілометрі від Верховної Ради та урядового кварталу. Під носом в нас усіх друкують ось таке. Потім розповсюджують по церквах МП по всій країні», – додає Акім Галімов.

Comments are closed.