16 серпня в селі Порик Хмільницької громади відбулися збори релігійної громади, на яких було прийнято рішення про вихід місцевої церкви з Московського Патріархату та приєднання її до Православної Церкви України.

Про це повідомив на своїй сторінці благочинний храмів Хмільницького району ПЦУ Іван Пукас, пише gazetahm.org.

“Друзі, поспішаю з гарною новиною. Сьогодні релігійна громада з села Порик (мкр.Соломірка) св. ап. єв. Іоанна Богослова одноголосно прийняла рішення вийти з Московського Патріархату та влилися до родини ПЦУ. Сьогодні ми провели першу молитву за Україну і воїнів рідною мовою. Дякую о. Віталію, Марії Поліщук та парафіянам с.Порик. Слава Богові за все. Слава Україні!” – написав благочинний.

Порицька церква стала 44 парафією у Хмільницькому благочинні ПЦУ. За десять останніх днів до родини ПЦУ перейшли також церква у селі Рогинці Уланівської громади та церква Петра і Павла у місті Хмільнику, яка знаходиться на території санаторію “Хмільник”.

“На сьогодні до складу ПЦУ в Хмільницькій, Війтівецькій та Уланівській громадах входить 44 храми.  Хмільницьке благочиння ПЦУ має найбільшу кількість парафій і посідає перше місце в області”, – розповідає Іван Пукас.

Comments are closed.