Через позицію Патріархату Москви частина православних не почула ще заклику єдності, спрямованого до них, і не виконала цього обов’язку – бути єдиними.

Про це написав Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній на своїй сторінці в Facebook.

“Єдність зміцнює нас і укріплює. Розбрат же, натомість, ослаблює, робить вразливими. Тож не дивно, що ворог приділяє так багато сил і часу тому, аби розсварити нас, розділити, аби між нами не було єдності та взаєморозуміння.

Він вдається до різних методів, маніпуляцій, відвертої брехні, користується різними інструментами. Бачимо результати його роботи й у церковному житті – де він так само намагається розпалювати чвари і непорозуміння”, – зазначив Предстоятель ПЦУ.

Він нагадав, що Канонічним правом, а також Томосом визначено, що всі православні церковні інституції в межах України мають бути в організаційній та юрисдикційній єдності, – як одна і єдина Помісна Православна Церква.

“Однак з великою скорботою та болем ми всі є свідками того, що в першу чергу через позицію Патріархату Москви частина православних не почула ще заклику єдності, спрямованого до них, і не виконала цього обов’язку – бути єдиними.

Весь світ бачить, що Патріархат Москви виявився глибоко отруєний псевдо-релігійним вченням «русского міра», отруйним і смертоносним плодом якого стала нинішня страшна війна росії проти України. Тож для всякого, хто істинно бажає зберегти чистоту Православ’я і хто дбає про благо Церкви має бути зрозумілим, що від цього зла слід віддалятися і не мати з цією темрявою жодної спільності.

Згадаймо слова Спасителя: «З того знатимуть усі, що ви Мої ученики, якщо будете мати любов між собою» (Ін. 13: 35). Любов і єдність ми маємо протиставити ворогу, який намагається знищити нас, в любові й єднанні ми маємо знайти сили йому протистояти.

Молімо Господа про те, аби допоміг нам відкинути облудні маніпуляції ворога, порозумітися та досягти єдності як велика родина помісної Православної Церкви України”, – наголосив Митрополит Епіфаній.

Comments are closed.