Предстоятель Православної Церкви України 29 серпня 2024 року разом з митрополитом Львівським і Сокальським Димитрієм та міським головою Львова Андрієм Садовим відвідав Личаківський військовий цвинтар, де помолився за спокій душ полеглих захисників України, поспілкувався з їхніми рідними та поклав на могили квіти.

Про це повідомляють в ПЦУ.

«Майже в кожному населеному пункті ми маємо меморіали, присвячені нашим полеглим героям. Тож прийміть мої щирі співчуття і запевнення, що ми постійно молимося за спокій душ наших воїнів, які віддали за Україну і за кожного з нас найдорожче – свої життя. Наша молитва для них є дуже важливою, а для нас є важливою памʼять про них та про їхній подвиг», – сказав  Митрополит Епіфаній.

Цього ж дня Митрополит Епіфаній разом з митрополитом Львівським і Сокальським Димитрієм відвідав у Львові храм на честь ікони Божої Матері «Всецариці», де помолився про перемогу України над російським агресором перед чудотворною афонською іконою Божої Матері «Всецариця», звернувся до вірян та духовенства зі словом і подарував храму нове видання богослужбового Євангелія. 

«Велика радість сьогодні разом молитися до Божої матері, Яка своїм омофором оберігає усіх нас. Адже в цей непростий час ми прагнемо перемогти зло, темряву і ненависть, які ворог знову приніс у наш дім. Попередні покоління українців мріяли жити у свободі, у своїй незалежній державі. Століттями нашу ідентичність хотіли розчинити, але ми її зберегли і здобули автокефалію для своєї Церкви. Тож ми підносимо молитви за наших воїнів – захисників, які боронять нашу незалежність і закликаємо усіх православних українців до єдності в Православній Церкві України. Нехай Господь за молитвами нашої Небесної Матері і надалі буде милостивим до нас і повсякчас допомагає нам», – зокрема сказав Предстоятель.

Comments are closed.